Lektören läser (stor)

Få en stor lektörsläsning av Johanna Mo.
Eller logga in för att nå dina köpta kurser

I varje nummer av Skriva läser och kommenterar Johanna Mo en av våra läsares texter. Nu kan du få din egen personliga lektörsläsning och textredigering av ditt manus.

Johanna Mo tar utgångspunkt i frågan ”Vad behöver hända med manuset för att det ska bli utgivningsbart?” när hon läser din text. Utifrån detta får du dels övergripande synpunkter på textens styrkor och svagheter i form av ett lektörsutlåtande. Dessutom närläser Johanna Mo varenda mening och pekar i detaljnivå ut hur texten kan bearbetas för att lyfta.

Du får en konstruktiv och ärlig genomgång av texten som ger dig ingångar till att utveckla ditt manus och ditt skrivande.

Du väljer själv vilka sidor i ditt manus som Johanna Mo ska läsa. Kanske vill du jobba med inledningen för att fånga förlagens och läsarnas intresse? Kanske vill du ha hjälp med ett avsnitt där du upplever dig ha problem med något, till exempel dialog, gestaltning, perspektivbyten eller liknande?

Så går det till:

  • Beskriv kortfattat ditt manus och om det är något särskilt som du vill att Johanna Mo ska titta extra på.
  • Ladda upp en word- eller pdf-fil på max 12 000 tecken.
  • Johanna Mo läser och skriver ett utlåtande där hon pekar på styrkor och svagheter.
  • Du får därefter, via epost,  både en pdf med markeringar + ett skrivet lektörsutlåtande.
  • Du får utlåtandet inom 1-4 veckor efter att du laddat upp ditt manus.

Lektioner

Ladda upp ditt manus

Author: Johanna Mo

Tack för att du beställt en lektörsläsning av ditt manus från Johanna Mo. Instruktioner Du laddar upp en word- eller pdf-fil på max 12 000 tecken. Johanna Mo läser och skriver…