Novellskolan

Novellskolan
eller log in för att se kursen.

Vill du lära dig skriva noveller, fördjupa dig i en kreativ process och få respons på dina texter?

Detta är en responskurs som genom 6 fullmatade kursbrev går in i novellkonstens alla delar. Kursen är 12 veckor lång med nya uppgifter varannan vecka och avslutas med möjligheten att få respons på en längre novell. Du får dessutom i varje kursbrev respons på inskickade kursuppgifter. Allt sker på distans.

I kursbreven finns både skriv- läs- och inspirationsövningar med fokus på din egen kreativa process. Du får även tillgång till en sluten facebookgrupp för kursdeltagarna där ni kan ge respons till varandra på kortare uppgifter.

Brev 1: NOVELLEN SOM FORM
Brev 2: ATT ANVÄNDA SIG AV IDÉER
Brev 3: NOVELLKONSTNÄRENS VERKTYGSLÅDA
Brev 4: LÄR DIG AV DINA MÄSTARE (STIL/SPRÅK/RÖST)
Brev 5: GESTALTNING OCH REDIGERING
Brev 6: PUBLICERING OCH ATT GÅ VIDARE

jens-webKursledare är Jens Klitgaard. Han jobbar till vardags som lektör och skrivkursledare samt driver skrivarkurser.nu för tidningen Skriva. Han är också chefredaktör för novellförlaget Brevnoveller och utbildad både vid Biskops-Arnös författarskola och Broby Grafiskas yrkeshögskola för manusförfattare.

Läs mer om honom på: www.lektorstjanst.se

 

Obs! Kursen löper i 12 veckor fr.o.m. att du köpt den. Du har tillgång till kursmaterialet i ett år, men text för respons måste lämnas in under kursperioden.

Har du fler frågor om hur det funkar på Skrivarkurser.nu, gå vår introduktionskurs eller kolla in svaren på de vanligaste frågorna här!

 

Moduler