Skriv i 66 dagar – skapa en rutin (med respons)

Eller logga in för att nå dina köpta kurser

Har du gjort försök att skriva en roman men inte lyckats få upp en rutin för att bli klar? Eller har du svårt att integrera skrivandet med ditt övriga liv? Med kursen ”Skriv i 66 dagar – skapa en rutin” får du hjälp att börja skrivaråret 2019 på bästa sätt. Du får också respons på en sida i veckan för att hålla ångan uppe!

Kursen är för dig som vill ha ett skrivande och kreativt liv utan att för den delen säga upp dig från jobbet eller isolera dig från omvärldens stress. Det spelar ingen roll om du nyss upptäckt skrivandet eller är en erfaren författare, kursen ger dig en metod för att bygga upp en mer varaktig skrivprocess och verktyg för att komma igång ordentligt med ditt skrivande i vardagen. Dessutom får du en hel del gedigna hantverkstips enligt principen: lite i taget.

Måste du bara ta hand om disken först?

En forskningsstudie publicerad i European Journal of Social Psychology där man undersökte hur lång tid det kan ta att skapa en rutin, visade på att genomsnittstiden det tog för försökspersonerna var 66 dagar*. Det är såklart omöjligt att veta exakt hur lång tid det tar för dig, men det viktiga här är att inse att det krävs ett längre åtagande än en kortare kurs för att verkligen komma in i en ny vana. Vi kör därför på med ett nytt kursbrev varje dag i ca 2 månader med läsning och övningar som fördjupar oss i skrivandet och allt runtomkring som påverkas av denna passion. Varje vecka får du också möjlighet att skicka in en sida ur ett pågående projekt som du vill ha respons på.

Kursen är flexibel. Allt sker online, så du kan vara var du vill så länge du har en uppkoppling och man kan ta igen om man missar några dagar hit eller dit, inga problem.

Du väljer själv hur mycket du vill delta, men har du tid med 10 minuter varje dag så räcker det långt. Som kursdeltagare får du också tillgång till en sluten facebookgrupp där ni kan få tips och pepp av varandra. Mest får du ut av kursen om du redan har något skrivprojekt på gång.

Vi börjar den 8 januari och slutar den 15 mars, häng med!

I en enkät vi skickat ut efter kursen har eleverna i genomsnitt givit kursen 4.36 av 5 i ett övergripande betyg. Här är några av deltagarnas omdömen:

”Jag provade att skriva lite varje dag och snart upplevde jag att det skedde mer naturligt, av sig självt på något sätt. Jag fick lättare att komma igång varje gång jag satte mig ned vilket var en annan positiv förändring som jag upplevde. Jag är väldigt nöjd med kursen, dess innehåll och mitt eget deltagande. Jag har fått många nya insikter och har tagit några steg till framåt i mitt skrivande.”
/Peo Zetterdahl

”Det är processen som är det viktiga i skrivandet, inte produkten och det tror jag att jag har lyckats banka in nu! Drömmen om att en dag bli utgiven författare lever i högsta grad!”
/Madeleine Carlzon

”Det har varit mycket inspirerande och stödjande. Jag har kommit en rejäl bit mot att skriva varje dag. I slutet av kursen hade jag tre noveller som jag alla skickade till olika tävlingar. Tack, Jens!”
/Eva M Eiderbrant

*Läs detta blogginlägg för en översiktlig bild av studien.

Kursledare och skapare av materialet är lektören, förläggaren och skrivkursledaren Jens Klitgaard som också ligger bakom den  populära novellkursen Skriv noveller – kort och bra. Läs mer om honom på: www.lektorstjanst.se

Klicka på lektionerna nedan för att komma igång! Det låses upp en ny lektion varje dag här på portalen, du får också ett mailutskick där lektionerna kommer direkt till din inbox. Om du har några frågor är det bara att kontakta Jens på jens@skrivarkurser.nu.

Moduler