Skriv i 66 dagar – skapa en rutin

Eller logga in för att nå dina köpta kurser

Har du gjort försök att skriva en roman men inte lyckats få upp en rutin för att bli klar? Eller känner att du har svårt att integrera skrivandet med ditt övriga liv? I vår sommarskola får du hjälp!

OBS! Kursen är redan påbörjad, det går inte längre att anmäla sig, men snart öppnar den som självstudiekurs.

Årets sommarskola bygger på en helt ny kurs ”Skriv i 66 dagar – skapa en rutin” och är för dig som vill ha ett skrivande och kreativt liv utan att för den delen säga upp dig från jobbet eller isolera dig från omvärldens stress.

En forskningsstudie publicerad i European Journal of Social Psychology visar på att det kan ta minst 66 dagar att skapa en rutin*, vi kör därför på med ett nytt kursbrev varje dag under hela sommaren med läsning och övningar som fördjupar oss i skrivandet och allt runtomkring som påverkas av denna passion. Varje vecka får du också möjlighet att skicka in en sida ur ett pågående projekt som du vill ha respons på.

Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller erfaren författare, kursen ger dig en metod för att bygga upp en mer varaktig skrivprocess och verktyg för att komma igång ordentligt med ditt skrivande i vardagen. Dessutom får du en hel del gedigna hantverkstips enligt principen: lite i taget.

Du väljer själv hur mycket du vill delta, men har du tid med 10 minuter varje dag så räcker det långt.  Som kursdeltagare får du också tillgång till en sluten facebookgrupp där ni kan få tips och pepp av varandra.

Kursen är flexibel. Allt sker online, så du kan vara var du vill så länge du har en uppkoppling och man kan ta igen om man missar några dagar hit eller dit, inga problem. Vi börjar den 12 juni och slutar den 16 augusti, häng med!

Kursledare och skapare av materialet är lektören, förläggaren och skrivkursledaren Jens Klitgaard som också ligger bakom den  populära novellkursen Skriv noveller – kort och bra. Läs mer om honom på: www.lektorstjanst.se

Respons ges även av Camilla Bergman Mollung som är kursledare för Romanskolan.

Pris: 1990 kr

  • Läs detta blogginlägg för en översiktlig bild av studien, 66 dagar var genomsnittstiden för försökspersonerna att skapa en rutin.

Moduler