Skriv noveller – kort och bra

eller log in för att se kursen.

Vill du lära dig skriva noveller och fördjupa dig i en kreativ process?

Detta är en självstudiekurs som genom 6 fullmatade kursbrev och 36 lektioner går in i novellkonstens alla delar och som avslutas med möjlighet att få respons på en av dina noveller. I kursbreven finns både skriv- läs- och inspirationsövningar med fokus på din egen kreativa process. Du får även tillgång till en sluten facebookgrupp för kursdeltagarna där ni kan ge respons till varandra på kortare uppgifter. Kursen sker på distans och kan göras helt i din egen takt via kursportalen.

Du har tillgång till kursen i ett år från köptillfället. Detta med undantag för kurser som köpts under sommarrean (13/6-23/6), dessa är tillgängliga till fram till 2019-08-31.

I kursen går vi igenom följande ämnen:

Brev 1: NOVELLEN SOM FORM
Brev 2: ATT ANVÄNDA SIG AV IDÉER
Brev 3: NOVELLKONSTNÄRENS VERKTYGSLÅDA
Brev 4: LÄR DIG AV DINA MÄSTARE (STIL/SPRÅK/RÖST)
Brev 5: GESTALTNING OCH REDIGERING
Brev 6: PUBLICERING OCH ATT GÅ VIDARE

jens-webKursledare är Jens Klitgaard. Han jobbar till vardags som lektör och skrivkursledare samt driver skrivarkurser.nu för tidningen Skriva. Han är också chefredaktör för novellförlaget Brevnoveller och utbildad både vid Biskops-Arnös författarskola och Broby Grafiskas yrkeshögskola för manusförfattare.

Läs mer om honom på: www.lektorstjanst.se

Har du fler frågor om hur det funkar på Skrivarkurser.nu, gå vår introduktionskurs eller kolla in svaren på de vanligaste frågorna här!

Moduler