Vanliga frågor

Här samlar vi några av de vanligaste frågorna om våra kurser.

Fråga: Jag har köpt en kurs hos er, men förstår inte hur jag kommer åt den. Hur gör jag?

Svar:

  1. Logga in på ditt konto med dina användaruppgifter.
  2. Klicka sedan på fliken ”mina kurser” i menyn.
  3. Klicka på ikonen för kursen som du vill gå och scrolla ned till modulerna och lektionerna under kursbeskrivningen.

Fråga: Jag har glömt lösenordet, vad gör jag?

Svar: Klicka här för att återställa det

Fråga: Jag hittar inte kursmailen i min e-post, vad gör jag?

Svar: Automatiska utskick kan ibland hamna i skräpposten, titta där i första hand. Om du använder Gmail är det också vanligt att de hamnar under fliken ”Kampanjer”. För att mailen ska komma till din primära inkorg så kan du ”lära” Gmail det genom att dra kursmailet från ”Kampanjer” till ”Primär” och svara ”Ja” på frågan om Gmail ska flytta framtida meddelanden från adressen på samma sätt.

Fråga: Jag vill ge bort en kurs till någon, hur gör jag?

Svar: Vi har numer en tjänst där du kan köpa ett presentkort på valfritt belopp mellan 100-5000 kr. Du kan antingen köpa presentkortet och skriva ut själv för att ge bort, eller skicka via e-post på ett bestämt datum. Gå hit för att komma till tjänsten

Fråga: När börjar kursen?

Svar:  De flesta kurser börjar direkt när du har köpt dem. Vissa kurser börjar på specifika datum, detta står i så fall i kursbeskrivningen.

Fråga: Vad är skillnaden på självstudiekurser och responskurser?

Svar: En självstudiekurs gör du helt i egen takt utan respons från en handledare. I vissa självstudiekurser har du tillgång till en sluten facebookgrupp för kursens medlemmar. Ibland ingår även kort respons från kursläraren på en kortare text eller uppgift  (se kursbeskrivningen för vad som ingår). Du har dock alltid möjlighet att kontakta kursledaren som kan svara på frågor om materialet.

I responskurserna får du möjlighet att skicka in dina egna texter för respons från en handledare. Inlämningen är begränsad i tid fr.o.m startdatumet. Läs i respektive kursbeskrivning för kurslängd och antalet sidor som du får skicka in.

Fråga: Hur lång tid har jag tillgång till kursmaterialet?

Om inget annat anges i kursbeskrivningen, har du tillgång till kursmaterialet i minst ett år fr.o.m. att du köpt kursen.

Fråga: Jag har köpt en responskurs – hur länge har jag möjlighet att få respons?

Svar: När du köpt en responskurs har du påbörjat kursen, sedan har du möjlighet att skicka in för respons under kursens gång.

Skrivstart! och Novellskolan pågår i 12 veckor
Lilla romanskolan och Romanskolan pågår i 20 veckor.

Du får du ett välkomstmail efter kursstart från din handledare inom några arbetsdagar. Om detta mot förmodan inte kommit fram till din e-post behöver du kontakta din kurslärare.

Fråga: Hur kontaktar jag kursläraren?

Logga in på portalen och gå till kursen. Längst upp under kurstiteln finns en knapp där det står ”Kontakta kursläraren”.  Det finns också en knapp ovanför varje lektion ”Kontakta lektionsläraren” som kan användas för frågor om en specifik lektion. Du får en avisering till din registrerade e-post när kursläraren svarat. Läraren svarar vanligtvis inom 2-3 arbetsdagar.

Fråga: Jag vill förlänga min tid för respons, är det möjligt?

Svar: Vi bokar upp våra kursledare för respons under kursperioden (12 eller 20 veckor) när du köper kursen. Om du fått förhinder under kursens gång ber vi dig i första hand kontakta din kursledare för en rimlig överenskommelse om inlämning. De har rätt att neka dig detta när tiden för respons gått ut. Oftast kan vi hitta en lösning, men det är viktigt att du själv tar kontakt med kursläraren innan tiden för kursen löper ut.

Om ditt förhinder beror på sjukdom behöver du skicka in ett giltigt läkarintyg.

Fråga: Kan jag få ett intyg att jag går/har gått en kurs hos er?

Svar: Javisst, det är bara att kontakta oss, men var medveten om att de räknas som hobbykurser avsedda att göras på fritiden.

Fråga: Vem står bakom Skrivarkurser.nu?

Svar: Kursportalen är en del av tidningen Skriva som ägs av Offside Press. Driften och utvecklingen sköts av Jens Klitgaard.

Fråga: Jag är en kursskapare som är intresserad av att samarbeta med er. Hur gör jag?

Svar: Läs information här!

Om du har läst igenom alla frågor och svar men inte fått svar på din fråga, kontakta oss här!